NetBriefing Hírek Légtér UAV VFR mobilalkalmazás Oktató Videók Belépés NEM AKADÁLYMENTES English Flag

A VFR mobilalkalmazás

Demo VFR alkalmazás

A VFR mobilalkalmazás alapja a NetBriefing rendszer, amely a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat ingyenes web alapú szolgáltatása annak elősegítésére, hogy a kisgépes pilóták az eddiginél gyorsabban és egyszerűbben fel tudjanak készülni repülésük biztonságos végrehajtására.
Maga a mobilalkalmazás képes kommunikálni a földi infrastruktúrával és olyan információkat tud szolgáltatni, melyek segítségével csökkenthető a föld-levegő rádióforgalom és a légtérsértések.

Míg a NetBriefing rendszer a repülési feladatok megtervezését, repülési tervek feladását segíti, addig a VFR mobilalkalamazás a megtervezett feladatok végrehajtásában ad támogatást.

A VFR mobilalkalmazás olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek célja a repülési műveletek hatékonyságának, valamint a pilóta helyzettudatosságának növelése. Ide tartozik például a statikus és dinamikus légtéradatok továbbítása, vagy a környező légiforgalomra vonatkozó információk megjelenítése.
A fentieken túl az alkalmazás a pilóta nélküli légijárművek (drónok) működésével kapcsolatos információ gyűjtésére és terjesztésére is szolgál majd, amennyiben azok rendelkeznek a megfelelő adatkommunikációs platformmal.
Az alkalmazás nem tekinthető biztonsági szempontból kritikus fejlesztésnek, tekintettel arra, hogy mind a fedélzeti mobil eszköz, mind a megadott információk csak háttérinformációt nyújtanak.
A VFR mobilalkalmazás használatára csak regisztrált felhasználók jogosultak más regisztrált felhasználókkal együtt, a használati jog átadása nélkül.
A VFR mobilalkalmazás kizárólag magáncélra használható a felhasználási feltételekben foglaltak szerint, az üzleti célú felhasználás nem megengedett.

Megjegyzés: a helymeghatározás engedélyezése lehetővé teszi a mozgó térképes megjelenítést, a helyzetinformációk megosztását a rendszeren belül, valamint a nyomvonalak rögzítését.

Mobilalkalmazás funkciói
TÉRKÉP
Magyarország alap nappali és éjszakai térképe ofline navigációhoz.
Magyarország DDM-50 digitális topográfiai domborzati modellje (50*50 méteres rács sűrűség) offline elérhetőséghez.

LÉGTÉR
A magyar légtér statikus offline és dinamikus online (FUA) légtereit, valamint az aktív online drónzónák állapotát tartalmazza.

DIGITÁLIS LÉGIFORGALMI INFORMÁCIÓ
Az EAD (európai AIS adatbázis) AIRAC frissítése és letöltése offline eléréshez.

DIAGRAMOK
Hozzáférés az AIP dokumentumokhoz, diagramokhoz.

IDŐJÁRÁS
A VFR mobilalkalmazás a HungaroMet Nonprofit Zrt. által szolgáltatott meteorológiai adatokat, az utolsó adatfrissítés időbélyeg érvényessége alapján, rendszeresen lekéri a szerverről. Így megtekinthető például a csapadékradar, a látható műholdkép vagy a figyelmeztető előrejelzés.

NAPLÓ FÁJL
A felhasználó megtekintheti az elmentett repülési naplóit és használhatja azokat navigációs célokra a NetBriefing rendszeren belül.

REPÜLÉSI TERV
Adatbázis, amely az aktív és archivált repülési tervek listáját tartalmazza azok aktuális állapotával együtt. Lehetőség van a repülési terv előnézetének megtekintésére a térképen, valamint a repülés elindítására a repülési terv listából és a térképen lévő útvonal előnézetéből. Felhasználóként DEP, ARR, CNL, CHG és DLA üzeneteket küldhet a repülési tervéhez.

NYOMVONAL
A rendszer létrehozza és tárolja az aktív repülések nyomvonalait.

LÁTHATÓSÁG
A mobilalkalmazás a GNSS hely adatokat (szélesség, hosszúság, magasság, sebesség, vario, időbélyeg, pontosság) mobilhálózaton keresztül elküldi a szervereknek, hogy azokat a mobilalkalmazáson belül megossza, sugározza és megjelenítse más felhasználóknak.

Az élő pozíció és nyomkövetési adatok megosztása a mobilalkalmazásban a használati feltételek része.

A felhasználó különböző repülési profilok közül választhat:
- Egymotoros dugattyús
- Többmotoros dugattyús
- Vitorlázó repülő
- Siklóernyős
- Sárkányrepülő
- Hőlégballon
- Motoros siklóernyő
- Forgószárny
- Motoros sárkányrepülő
- Ultrakönnyű
- RC modell
- Drón

VFR MOBILALKALMAZÁS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA
VFR MOBILALKALMAZÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

VFR mobilalkalmazás letöltések

Szerezd meg: Google Play
App Store

Felhasználói kézikönyv angolul - 2024.07.01.

Adobe logo
GA_VFR_help.pdf
7,41 MBytes